Bestel veilig en snel uw alcoholvrije wijnen op Alcoholvrij.com

Alcoholvrije Cider

WAT IS CIDER

Eerst een paar appeltjes persen...In Groot-Brittannië wordt 45 procent van de appeloogst voor cider gebruikt. Dit land is dan ook de grootste ciderproducent ter wereld! Na de oogsttijd, in het najaar, gaan er miljarden appels in de appelpers. De meeste cider wordt gemaakt van speciale ciderappels, die voor de droge, frisse smaak van cider zorgen.

Bewaren

Het sap gaat in enorme opslagtanks. Daarin verdampt nu een deel van het water. Dat scheelt weer opslagruimte, én het zorgt ervoor dat we het sap beter kunnen bewaren.

Het echte werk: fermentatie

Als het tijd is om het sap te gebruiken, gaat er weer wat water bij het sap, wat appelzuur voor de smaak en: de gist. Die doet het belangrijkste werk. De gist maakt van appelsap cider, door suikers om te zetten in alcohol. Kortom: het zorgt voor de fermentatie. Dit duurt een dag of tien, twaalf.

Het rijpen van cider

De smaak groeit! Nu moet de cider een paar dagen staan. De smaak wordt hierdoor voller en soepeler, en ondertussen bezinkt ook de gist. Daarna wordt de cider gefilterd. Zo blijft alleen de zuiverste cidersmaak over. Het geheime receptWe hebben nu cider, maar nog geen Strongbow Gold, of Jillz of Mycider.  Elk cidermerk heeft namelijk zijn eigen unieke mengsel van appelsoorten. Dankzij die geheime recepten smaakt elke cidersoort weer anders.


Alcoholvrije Himmelstund Cider