Bestel veilig en snel uw alcoholvrije wijnen op Alcoholvrij.com

ProefTeam Reviews

Alcoholvrije Wijnen Getest voor U en door U

 

Vintense Bulles Blanc

Vintense bulles Blanc 

Patrick -

Mooi van helderheid, zoete wijn meteen frisse en fruitige smaak. Goede structuur. Zeker niet bitter, sprankelend karakter, een fruitig aroma, zeer goed afdronk, de fruitige afdronk blijft hangen, waardoor dit een zeer aangename Cava is, zeker voor de liefhebbers van de iets meer zoetige, een aanrader. Minder aroma in het glas wel, bij het openen van de fles viel dit ook een beetje tegen Maar al bij al een goede Cava die goed te smaken valt. .

 

 

ChrisW -

Aangenaam verast was ik toen ik de eerste proefzending van alcoholvrij mocht ontvangen. Het was namelijk een pakket met bubbels [champagnes] Nadat ik alle champagnes een lichte koeling heb gegeven ben ik begonnen met proeven. Ik moet zeggen er zitten hele mooie flessen tussen. Zo vindt ik de vintense blanc ideaal als een aperitief te drinken Dit door zijne fijne bubbels en perzikachtige smaak. Ook zou ik deze zo op een terras bestellen.


Linda-

Mooi helder geel wijntje. Met een lekkere zachte zoetige afdronk.  Met smaken van Noten perzik en in een frisse afdronk citroen. Koud vind ik hem lekkerder dan warm Heerlijk zomers wijntje.

Monique v A - 

Ruikt bloemig en naar veel fruit zoals perzik, abrikoos. Aanvankelijk lekker maar zoetje gaat bij doordrinken vervelen. Meer geschikt als dessertbubbel of om 1 glas van te drinken. Afdronk in lijn van geur en smaak. Blijft ook overeind bij kruidig eten. 

Rob S.-  

Een mooie helder uitstralende wijn en bij het schenken een fris schuim, niet overdadig. Er zat weinig tot geen geur waar te nemen na het openen van de fles. De smaak viel wat tegen; een waterige appelachtige smaak en geen geven dat dit alcoholvrij was maar meer een light versie van een appeldrankje met bubbeltjes. Ook met het drinken vanuit een wijnglas nog geen gevoel van een alcoholvrij wijntje. Er licht, wel fruitig en een leuk bittertje maar na de slok was ook alles verdwenen. Nee, de fles gaf het gevoel van een prima wijntje maar de inhoud heeft bij mijn niets achter gelaten. Nee. geen aanrader. 

 

Monique dH - 

De kleur van deze heldere wijn doet denken aan hooi…mooie gelige kleur. Geen overdreven hoeveelheid koolzuur welke lekker aanvoelt en uitdooft in de mond. De geur geeft een beeld van citrusvruchten zoals sinaasappel en pompelmoes en zacht fruit zoals perzik terwijl de nasmaak een wat fris zure nasmaak geeft van limoen. Geeft een tintelend gevoel op de tong. Een redelijk droge wijn met karakter die niet onderdoet voor een goede witte wijn met alcohol. Topwijn!  

 

Jeanette C. - 

 De wijn oogt wat onnatuurlijk geel, maar dat zegt natuurlijk weinig. Hij bruist vriendelijk en bij het inschenken komt een geur van druiven vrij. Na het dieper opsnuiven van de geur, vind ik deze een beetje muf. Jammer. De smaak maakt het niet meer goed. Deze is wat wrang, met een zurige afdronk. Het voelt ook wat kleverig in de mond. Al met al gaat deze niet op het boodschappenlijstje. 

Lussory Brut

https://www.alcoholvrij.com/wijn/lussory-sparkling-wijn-alcoholvrij.html

Linda- 

Helder van kleur, smaken deze bubbels lekker fris en fruitig en droog. Met een bittere afdronk.

 

Monique dH-  

Een prachtige lichtgele wijn, welke bij het inschenken qua kleur lichter lijkt dan hij uiteindelijk is als de wijn in het glas tot rust is gekomen.

Mooi mousserend echter niet overdreven. Dit zorgt ervoor dat deze mousserende wijn in de mond geen explosie van koolzuur geeft. In eerste instantie lijkt de wijn aan de droge kant, echter laat de wijn een zoetige nasmaak achter.

De geur is plezierig, fris en geeft een beeld van zomers fruit zoals frambozen, bosbessen en aardbeien met ergens op de achtergrond een kruidige bloemengeur.

De wijn geeft een prettig gevoel in de mond, heeft een redelijk lange fruitige afdronk.  Heerlijke wijn


  Monique v A- 

Bubbels zijn duidelijk aanwezig zowel visueel als in mondgevoel. Heeft veel weg van een Brut Champagne. Pittige afdronk.  Ik hou zelf wat minder van Brut, daarom zou ik hem zelf niet aanschaffen. Hoewel meer geschikt als bubbel bij de borrel blijft deze wijn ook overeind bij kruidig eten. 

 

Rob S> - 

Mooie helder licht geel van kleur en bij schenken een weinig schuim. De geur uit de fles rook een beetje naar appel. De smaak was licht zoet, fris zuurtje maar geen azijn. lichte  smaak, niet bitter en wel licht mousserend. smaken bleven wel hangen en deze fles gaf twijfel over alc.percentage. oede vervanger voor bv een pro secco.  

 Chris W. - 

Wat me hier gelijk op viel was hoe snel de bubbels verdwenen in het glas. Ook vond ik deze champagne een erg hoog zuurgehalte hebben. Wel een tintelend mond gevoel. Voor de rest een mooie heldere kleur En wat op viel de "zware " fles met echte kurk als dop. 

 

Patrick - 

Heeft een grote helderheid, sprankelend, toch iets minder dan de Vintesse Bulles Blanc. Mindere structuur. Aroma valt hier ook een beetje tegen. Een meer droge, is zeker een iets bittere, de reuk doet je denken aan echte Cava. De afdronk is iets zuurder. Voor mij iets te bitter, maar voor deze die meer voor het bittere gaan, zeker een aanrader. En het oog wil ook wat, mooie fles om uit te schenken..

 Jeanette - 

De kleur is uitnodigend fris geel-goud. Er zitten wel veel bubbels in, waardoor het echt het glas in schuimt. Een feestelijke aanblik. Daar is het verder dan ook mee gezegd. De geur is vlak, een beetje kartonachtig en heeft wat weg van onrijp fruit. Het eerste wat je proeft is zuur en daar blijft het een beetje bij. De smaak is vlak en muf. Deze eindigt wat mij betreft onderaan.
Scavi&Ray

https://www.alcoholvrij.com/wijn/alcoholvrije-merken/scavi-ray 

Patrick - 

Een goudkleurige helderheid, bittere smaak, niet zo een aangename afdronk. Eerder droog. Minder aangename aroma van de drank, ook bij het openen van de fles. Wel zeer sprankelend. Structuur is minder.  Persoonlijk, één van de mindere van het gamma me toegestuurd. Maar waarschijnlijk wel passend voor de mensen die het eerder bij bitter houden..

 

Jeanette -  

Mijn hoop op een echt lekkere, witte bubbelwijn was wat vervlogen, tot ik deze proefde. Hij is prachtig lichtgeel, met een fijne sprankeling. De geur ook fris en uitnodigend. Hij smaakt fris-zuur, voor liefhebbers van wat drogere bubbels een heerlijke doordrinkwijn. Dit is ook de enige die een beetje een alcoholsmaakje heeft. Prima wijn voor een alcohol-loos feestje!

  

Monique dH - 

Een plezierige brut met het karakter van een echte champagne. Bij het inschenken sprankelend koolzuur welke in de mond niet explodeert. Een geur van bloemen, kamperfoelie achtig, met een ondertoon van houtachtige componenten. Duidelijk aanwezige smaak, fris en redelijk droog in de mond.

Kleur is helder en licht van kleur. Lijkt hierdoor een lichter wijntje dan deze uiteindelijk is, een iets zwaardere wijn dan bijvoorbeeld de Scavi & Ray. De afdronk is prettig, pittig met een zacht bloemige nasmaak. Als alcoholvrije champagne een aanrader! 

Linda - 

Mooie krachtige bubbels in de wijn. Iets droge wijn. Met smaken van peer en appel.

 

Monique v A - 

Niet zo droog als je van een brut zou verwachten. Ruikt boterachtig en bloemig, maar dit komt iets minder terug in de smaak. Wel een pittige afdronk door duidelijk aanwezig bubbel.  Ik hou zelf wat minder van Brut, daarom zou ik hem zelf niet aanschaffen. Ma
ar prima wijn voor wie er wel van houd. 


Chris W. - 

Daar kan ik heel kort over zijn. Dit is mijn favoriet voor de "blanc champagnes" Bij het inschenken kwamen er mooie fijne bubbels in het glas .e kleur was licht geel. En gaf een fijn tinteling in de mond. Komt voor mij dus echt overeen met een echte champagne. Deze is echt ideaal voor feesten en partijen.


Rob S. - 

Mooie heldere wijn, mooie intensiteit en veel koolzuur. Na openen volle geur en leek mij een zwaar wijntje. Sterke houtachtige smaak en geur. Fris droog en sterk van smaak. Stevige body met hoog alcoholgevoel. Wel veel koolzuur Een goede en licht bittere afdronk en blijft lekker hangen. Zeer goed alternatief voor alc.vrije champagne. Top wijntje. 

 

https://www.alcoholvrij.com/wijn/alcoholvrije-merken/gluhwijn

Anne schrijft: " Deze drank heeft me echt verrast. Ik zie mezelf in een stalletjes in de sneeuw staan, omringd door lichtjes en kerstbomen.” Ik noem het: Christmas in a cup! "

Kleur zoals Glühwein hoort te zijn, mooie bordeauxrode kleur. Tijdens het opwarmen van de drank verspreidt er zich al een hele lekkere geur. Kruidig, het huis ruikt naar Kerst!

Smaak is intens kruidig en zoet. Het lijkt een beetje op opgewarmde kruidenhoestdrank (tenminste ik denk dat dat zo zou smaken ; -)). In de eerste instantie een klein beetje zurig, maar het veranderd in je mond meteen naar zoet. Ik ben meteen in kerstsfeer!

Prettig gevoel in de mond, niet droog. Neem niet te grote slokken want dan krijg je wel een beetje een ruwe keel.

“Ik had deze voor het laatst bewaard omdat het me heel vies leek, ik ben geen fan van Glühwein. Deze drank heeft me echt verrast. Ik zie mezelf in een stalletjes in de sneeuw staan, omringd door lichtjes en kerstbomen.” Ik noem het: Christmas in a cup! - Anne A

Bestel hem hier: https://www.alcoholvrij.com/wi…/alcoholvrije-merken/gluhwijn